W jaki sposób wybielić zęby?

Któż z nas nie marzy o tym, by stać się posiadaczem śnieżnobiałych zębów? Każdy kogo dotknęły przebarwienia i zażółcenia zębów chciałby małej metamorfozy. Nie ma w tym nic dziwnego, w końcu uśmiech ma ogromny wpływ na nasz wizerunek.

Swoją atrakcyjność możemy poprawić stosując rozmaite zabiegi wybielające. Co oczywiste, największą efektywnością mogą poszczycić się rozwiązania oferowane w gabinetach stomatologicznych. Dzisiejsza technologia pozwala wybielić zęby w kilkadziesiąt minut dzięki specjalnym lampom i laserom.

Dzisiaj jednak pragniemy przedstawić dwa zabiegi, które nie wymagają zbyt dużych nakładów finansowych. Ba, nie wymagają nawet wyjścia w domu. Można je z powodzeniem zrealizować w naszych czterech kątach.

Soda oczyszczona na wybielanie zębów
Niezwykle skutecznym preparatem wybielającym okazuje się soda oczyszczona. Ta aktywna substancja działa niezwykle szybko i bardzo silnie. Do tego stopnia, że niestety może uszkadzać szkliwo. Dlatego też, tę metodę należy realizować sporadycznie. W przeciwnym wypadku możemy kondycja naszych zębów może ulec znacznemu pogorszeniu.

Sok z cytryny na wybielanie zębów
Innym rozwiązaniem, które nie niesie aż tak dużego zagrożenia jest szczotkowanie zębów sokiem z cytryny. Co prawda, kwasy owocowe nie są sprzymierzeńcem szkliwa, ale w przypadku kwasu cytrynowego nie dochodzi do zbyt dużych skutków ubocznych.

Sok z cytryny można stosować w formie płukanek lub najzwyczajniej w świecie – szczotkować nim zęby.

Truskawki na wybielanie zębów
Kolejnym owocem, który z powodzeniem można stosować w pielęgnacji zębów są truskawki. Same w sobie nie mają one właściwości wybielających. Mogą jednak odświeżać oddech i nadawać blasku naszym zębom. Wszystko za sprawą niewielkich nasionek znajdujących się na wierzchniej warstwie truskawki. Spełniają one funkcje oczyszczające. Ich niewielkie rozmiary pozwalają dotrzeć do nawet najtrudniej dostępnych miejsc.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*